En algunes ocasions és necessària la figura d’un tècnic especialitzat en peritatges. Els Perits Geòlegs o pèrits Enginyers tècnics en Mines estan preparats per dur a terme una bona gestió en la realització d’un informe pericial, ja que el més important és que tinguin experiència demostrada en l’elaboració d’informes pericials de geologia, àmbit miner, peritatges, dictàmens, etc., i que estiguin acostumats a treballar amb advocats, preparar informes d’acord amb la presentació d’una demanda o la contestació de la mateixa.

Què és un perit tècnic?

La figura de l’perit geòleg forense o perit geòleg judicial és la d’un professional altament qualificat amb estudis superiors que té com a objectiu oferir informació i opinió professional fundada i avalada pels seus coneixements davant un tribunal de justícia per prendre una decisió resolutiva. El recurs que utilitza el perit geòleg és l’informe pericial.

Hi ha dos tipus de perits: els proposats per les parts demandants i els proposats per l’òrgan judicial.

La seva funció és molt necessària, ja que a través de l’assessorament tècnic i objectiu que ofereixen, es podrà formular una defensa davant un tribunal en cas d’una reclamació.

Què és un informe pericial i quines classes hi ha?

Els documents més freqüents que elabora un pèrit geòleg són els informes pericials, que es divideixen en funció de l’ús que es vagi a donar.

El certificat és un document breu que es presenta davant d’organismes de l’administració per donar constància d’un fet determinat avalat per la signatura d’un responsable, el perit tècnic. L’exemple més popular és el certificat d’energètic d’un habitatge, o el certificat de contaminació d’un terreny.

L’informe tècnic és una descripció detallada, objectiva i tècnica d’una qüestió que se sotmet a un examen sense extreure cap conclusió.

El dictamen és un document que sol ser encarregat per l’autoritat amb l’objectiu d’obtenir la informació i criteris necessaris per prendre una decisió resolutiva a una qüestió. Aquest informe ofereix una anàlisi, hipòtesi i conclusions tècniques que ajudin a prendre una decisió.

El peritatge és un document molt similar a el dictamen ja que té el mateix caràcter i objectiu, però és sol·licitat per una autoritat judicial amb la intenció de presentar-se com recurs.

Quins tipus d’informes pericials hi ha?

Necessitem comptar amb l’ajuda d’un perit per a molts aspectes de la construcció. La majoria d’aspectes es basen en les reclamacions per defectes i danys constructius (problemes d’assentaments exessius), defectes estructurals (trencaments estructurals, fonaments, …), problemes amb humitats i aigues infiltrades, i trencaments de murs i esllavissades.

Els informes pericials més comuns són:

  •  Informe pericials de part.
  •  Informes judicials.
  • Peritatges judicials.
  • Estudi de les patologies en edificis.
  • Problemes i patologies derivades de l’comportament de el terreny.
  • Lliscaments i caiguda de roques.
  • Estabilitat de murs i obres de contenció.
  • Filtració d’aigües subterrànies i vessaments subepidèrmiques.
  • Valoració de danys i les mesures correctores a adoptar.
  • Anàlisi de materials, estat d’estructures, murs …
  • Informes sobre el Valor Cadastral
  • Peritatges de Humitats
  • Peritatges per Desperfectes
  • Geòleg forense

A Pleiades Enginyeria i Consultoria, comptem amb un equip de perits geòlegs i enginyers tècnics en Mines Especialitzats.

A més de l’informe, certificat o dictamen pericial, també assistim als Judicis en el cas que les parts o autoritat judicial que ho requereixen,  per donar fe, per exposar i aclarir fets i proves documentades.

Vols que et fem pressupost sense cap compromís?