La sentència obliga els empresaris a pagar indemnitzacions als propietaris dels pous i les fonts i, a més, a sufragar el cost de la seva recuperació

IberpotashUn jutge de Manresa ha condemnat a dos anys de presó a tres directius de les mines de sal de Súria i Sallent d’Iberpotash per contaminar les aigües de la zona per la mala gestió dels residus i els ha obligat a sufragar el cost de la recuperació dels pous afectats.

Els tres directius (Rafael Eduardo Sánchez, Antonio Luis Sánchez i José Ramón Membrillera), hauran de complir dos anys de presó cadascun, pagar una multa de 13.500 euros i sufragar el cost de la recuperació ambiental. La sentència també obliga als directius a indemnitzar els propietaris dels pous i fonts afectats.

El procés es va iniciar l’any 1997 arran de la denúncia que van presentar davant la Fiscalia de Medi Ambient la plataforma Montsalat –formada per col·lectius ecologistes i veïnals– per la salinització d’aigües de l’entorn dels residus salins de Súria, Sallent i Balsareny (Bages).