La companyia Kalashnikov Concern, famosa per la llegendària metralleta AK-47, va presentar la setmana passada els seus nous vehicles aeris no tripulats així com les seves llanxes de desembarcament militar a l’Exhibició de Seguretat i Defensa de Moscou, anunciant que ha començat a invertir en aquest tipus de productes paramilitars.

zala421-04m-1Com a part de l’estratègia de desenvolupament 2020, la companyia Kalashnikov està expandint les seves habilitats per arribar a ser un integrador de sistemes que inclogui solucions d’aquestes dues línies de negoci per a benefici de potencials clients”, explicava en un comunicat Aleksey Krivoruchko, el CEO de Kalashnikov.

Al febrer d’aquest any, Kalashnikov va comprar el 51% de l’empresa Zala Aero Group, un fabricant de drones; i Rybinsk Shipyard, una companyia dedicada a la construcció de vaixells. L’empresa té previst invertir de 700 a 800 milions de rubles (14-16 milions d’euros) en ambdues empreses i espera recuperar la inversió en un període de 3 anys.

Zala Aero produeix un bon nombre d’UAVs tant d’ala fixa com d’ala rotatòria que poden ser equipats amb una varietat de càmeres i sensors a elecció del client. El model Zala 421-08M, un dels seus drones de classe petita (fins a 4 kg), posseeix un mòdul de rastreig automàtic d’objectius, una característica única per a aquest tipus i mida de drone.

Un altre sistema a destacar de la companyia és la seva multirrotor Zala 421-22, capaç no només de proveir de vídeo-vigilància, si no també d’custodiar un perímetre fixat o monitoritzar una instal·lació concreta. A més, pot portar un paquet especial de rescat, el SSK-4, consistent en una armilla salvavides oa una petita llanxa, tots dos inflables. Aquesta mercaderia pot ser transportada amb una gran precisió coneixent les coordenades d’una àrea d’emergència.

Aquestes i més novetats van ser presentades en la major expo de Rússia en referència a seguretat, que va ser celebrada al complex d’exhibicions VDNKh, a Moscou, del 19 al 22 de Maig, atraient a 386 companyies participants provinents de 7 països.

Font de la noticia: UAS Vision